Hoofdmenu

Genealogie

Skype Me™!

... Iets waar de kwantiteit en de kwaliteit van de door ons georganiseerde activiteiten behoorlijk debet aan zijn. Voor de buitenwacht is de Koninginnetocht intussen een klassieker geworden. Sinds 29 april 1992 wordt door DionySos een meerdaagse platbodemtocht door het Utrechtse en Hollandse ondernomen om in onze hoofdstad de viering van de verjaardag van onze prinses Juliana bij te wonen.

De laatste jaren gebeurt dat op een schuit die eigendom van een aantal van onze leden is, M.S. de Twatkluiver. Met voldoende PK's, LB's, SR's en VVV's aan boord om er drie memorabele dagen van te maken, ieder jaar weer.

Voor de lustrum Koninginnetocht van 1996 werd de volgende geschiedschrijving van de hand gedaan (met dank aan de stichting tot het behoud van varende twatkluivers):

Het is medio maart 1992 en koninginnedag staat weer te popelen om een succes te worden, zoals wij, u en de rest dat al jaren hebben ervaren. Des avonds van de 29e april gezellig lekker een stuk in of uit de kraag zuipen om vervolgens op koninginnedag zelf een beetje brak tussen het klootjesvolk rond te treuzelen op zoek naar lekkernijen en tweedehands prullaria, waar je je nadat je thuisgekomen bent van afvraagt wat je er in godsnaam mee moet.

Enfin, al brainbrekend komt dhr. W. Sonneveldt met het (nog steeds) lumineuze idee om een soortement van drijvend stuk staal te bemachtigen om daarmee het hele verhaal een totaal andere wending te geven. Hedentendage weten we dat het idee tot op de dag van vandaag in bijzonder goede aarde is gevallen en dat gebezigde activiteit tot traditie is verworden.

Het drijvende apparaat is wat niet is gemotoriseerd, is de eerste drie jaar ons zeer goed van pas gekomen. Met een BBM van 5 pk ging het allemaal wel maar het hield niet echt over, een eigenaar van een sloepje van polyester weet daar waarschijnlijk nog wel over mee te praten.

Het is mei 1994 en dhr. T. Henquet geeft de uiteindelijke gouden tip aan dhr. E. Koper betreffende een project dat nota bene in de Utrechtse gracht zomaar te koop ligt. Osse en Koper, het water loopt hen nu reeds uit het mondje als zij het apparaat in ogenschouw nemen. Financiëel is dit niet te bolwerken met twee personen. Al gauw wordt er actie ondernomen om meerdere projecthouders te werven en dit is in principe na het plegen van enkele telefoontjes een feit. De heren R. Klip en E. Bruins gaan het team versterken. En binnen een week is de zaak rond en zijn zij eigenaar van de enige echte twatkluiver.

Na zeer lang zwoegen, veel bloed, zweet en tranen is het spul twee dagen voor koninginnedag '95 klaar. Het motorische is overigens niet echt geweldig want het spul loopt warm en dat is niet zo 1,2,3 op te lossen. Dhr. F. Piet helpt op zeer miraculeuze wijze het twatkluiverteam uit de brand door de auto van dhr. Schotanus aan de voorkant een weinig plastisch te laten verbuigen (genoeg voor total-loss in ieder geval) en op dat moment wisselt een 65 pk sterke Peugeut-dieselmotor die in wonderbaarlijke conditie verkeert van eigenaar. Inbouwen die zooi dus en M.S. Twatkluiver is eind juni '95 eindelijk zover gereed dat er goed en zonder problemen mee gevaren kan worden.

De inwijdingstocht was voor het gehele dispuut DionySos in juli '95. Na die tocht bestond absolute overtuiging betreffende het in orde zijn van het stukje speeltuig. En zo was het ook.

Van enig DionyTocht gehalte is de bijsluiter bij een Tocht van enig voorgaand jaar.

LB : Liters Bier, SR : Spare Ribs, VVV : VreugdeVierend Volk, BBM : BuitenBoordMotor, PK : Horsepower

Nieuwsflits

Jacobus Hendrik

Er is weer een nieuwe boom gevonden, beginnende bij Jacobus Hendrik van der Schaaff (< 1800).

Genealogy Stats

Login Form