Hoofdmenu

Genealogie

Skype Me™!

Even een verhaaltje uit het archief gelicht: zo te zien een combinatie van OSSE-KOPER- en HOEZEN-taal.

Welk jaar? Weet het niet meer ...

 

Uit de aloude traditie die ons vochtige c.q. natte kikkerlandje rijk is, is gebleken dat er altijd een niet te stelpen vraag is naar ontspanningsmogelijkheden om de zo vermoeide geest eens de vrije loop te laten. Vooral Amsterdammers schijnen hier een handje van te hebben daar zij liever lui dan moe zijn... Hierin kan ze niet altijd het ongelijk worden aangezegd, edoch moeten we oppassen Chinese praktijken dat we niet onze eigen economie naar de Filistijnen (niet Filipijnen) helpen. In deze zal niet opium maar sap/pils/bier/uilezeik een belangrijke rol spelen. Om hiervoor te waken, herinneren we u graag aan het feit dat in ons fiere landje, landje van wereldformaat, overigens vermaard en bekend tot in de meest bizarre uithoek van deze aardkloot zoals ooit eens een inwoner uit Antarctica tegen mij zei tijdens een trip door Noord-Alaska (koude boel daar, by the way), een fuifje wordt georganiseerd door een dispuut van het UMTC, het Utrechts Mechanisch Technologisch Corps, genaamd DionySos. Indien u tot het geselecteerde gezelschap behoort dat mee c.q. vol wordt gevoerd naar c.q. in Amsterdam, dan bent u overigens verpicht deze informatie 100% tot u te nemen. Wat wij beogen met deze overzichtelijke folder ??

Welnu, geniet maar drink met maten. Deze maten kunnen bestaan uit een normaal wegwerpglas in kunststof uitvoering dat in normaal afgeschuimde situatie 0.2 liter bier kan bevatten. Zo is er ook een optie via een meer gedistingeerde maat e.e.a. tot u te nemen. De voorkeur verdient uiteraard de stenen versie die overigens al in de tijd van de Romaanse Romeinen bekend en beroemd was wegens haar robuustheid en mocht de robuustheid niet bestand blijken tegen een van buiten komend onheil (bier zit immers in de pul, zoals we haar zullen noemen) dat weet eenieder dat zij gesneuveld is aan de hand van de vele scherven en scherfjes die de grond inmiddels rijker geworden is. Dit heeft uiteraard een nadeel dat eenieder die met zijn c.q. haar bevallige achterste enigszins plompverloren gaat zitten, het slachtoffer kan worden van een aanval van c.q. door deze penetrante stenen rakkers. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de glazen variant, maar deze zullen wij u niet toestaan in verband met een groter penetratie vermogen van deze glazen belhamels. U zult hier begrip voor opbrengen, dank u bij voorbaat. Ook kan er gekozen worden voor grotere maten welke wij u ten sterkste afraden met de verwachte hoge buitentemperaturen, het zal toch niet waar zijn dat uw biertje lauw gaat worden omdat u eigen maagmaat uw handmaat niet meer kan verwerken? Nee, dat zou drankmisbruik en dus matennaaierij zijn. En dat is iets dat zonder meer bestraft zal worden met een 'verfrissende' en zeker niet vrijwillige duik in de zojuist bevuilde grachten van onze hoofdstad. Wij willen u evenwel absoluut niet doen laten geloven dat wij het slechtste met u voorhebben. Integendeel, als u niet als deelgenoot hier aanwezig zou zijn, dat hadden wij een dergelijk uitstapje dat op oerhollandsche traditionele wijze gevierd wordt, niet hoeven organiseren.

Met andere woorden, maak er wat van en val de DJ niet lastig want die heeft het al zwaar genoeg (gehad). Hij zal het beste functioneren als u hem voorziet van een natje en een praatje en al keuvelend zult u de dag doorbrengen onder het genot van de gezelligheid aan boord en aan de kant.

Nu we het toch over benzine hebben, past u vooral op de aanwezige voorraad brandstof. Zij is kostbaar en dus berekend. Mocht u onverhoopt toch iets van deze vloeistof binnenkrijgen, wendt u zich dan tot de kade en steek uw adem aan. Zo verbrandt u de andere gasten niet. Enig doktersadvies: gaat u naar het ziekenhuis, wij hebben slechts beperkte EHBO-faciliteiten. Overigens staan we altijd open voor verbeteringen en suggesties al zult u zich goed moeten realiseren dat aan een gouden concept niet al te veel gesleuteld dient te worden. Het wordt u dan ook niet in dank afgenomen als u met een verschrikkelijk dom voorstel komt. Denkt u dus eerst even na of overleg met uw huidige buurman. Voorwaar alsnog wensen wij u een prettige voortzetting van deze dag(en).

PS deze boodschap vernietigt zichzelf niet.

Nieuwsflits

Jacobus Hendrik

Er is weer een nieuwe boom gevonden, beginnende bij Jacobus Hendrik van der Schaaff (< 1800).

Genealogy Stats

Login Form